Birkaç gündür şehir dışında olduğum için yazamadım, Erman kardeşim aslında herşeyi çok güzel özetlemiş Ab nin harekti nedeni ile yağış ve soğuk değişiyor.
Son verilere göre Sistem tam bir bulgaristan sistemi önceklikle onu yazalım, burada ciddi kar yağışları olacak ve hayatı aksatacak birikimler olacak.
27si öğleden sonra yağış tam anlamıyla bir hat şeklinde ülkemizin batısından giriş yapıyor. İç ege ve kıyı egeye güzel yağış bırakıyor, sistem girerken çanakkaleye kar bırakma potansiyeli hala var, devamında güney marmara odaklı yani gönen, karacabeyi bursa hattında yağışlar kara dönecek (28i gece) ardında hızla batılıyor. (4-10 cm örtü)
İstanbul için yağış az , sistem çıkarken belki havada kar gören yerler olacaktır, zaten 29unda yağış çekliyor.
Önemli bir soru soracağım ege ve akdeniz deniz suyu sıcaklıkları şuan da fazla , bu deniz suyu boğazları geçerek karadenize çıkarmı yani kuzeydeki denize karışırmı? Eğer böyle bir durum yoksa; Avrupa Yakasının da bir ova olduğunu düşünürsek (Bakırköy Sahile kadar) Balkanlar üzerinden gelen soğuk havanın artık Istanbul için sorun yaratmayacağını düşünüyorum. Ancak Sarıyer in bir kısmı ile Maltepe ve Kartal sahilleri kar açısında sorun olabilir. Bu sistem kuzey batıdan geldiği için rüzgar karayel olabilir. Kar sorun olacak olan yerler ya belgrad ormanı aşağısıdır veya aydos tepesinin güney taraflarıdır. Ben de sizin kadar ben de çok isterim 1985 kışını yaşamayı ama birde deniz suyu sıcaklıklarına bakmak gerek o zaman nasılmış şimdi nasılmış. Örnek vereyim 1984 aralık ayında, 1985 ocak ve şubat da hamsi o kadar bolmuşki. Bizim kapının önüne kadar geliyordu. Peki ya şimdi hamsi bolmu? Demek istediğim şu 1985 tekrar bizim yaşlarımız için zor olabilir.
Kuzeyimizde ki soğuğa bak günlerce orda bekliyor aşağıya inemiyor sadece neden diye soruyorum ya... inse ne olur
inememesinin sebebi nedir? üstümüzdeki yeşillik soğuğu yukarı itiyor nedir o lanet şey
(25-01-2021, Saat: 19:41)Typhoon Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Önemli bir soru soracağım ege ve akdeniz deniz suyu sıcaklıkları şuan da fazla , bu deniz suyu boğazları geçerek karadenize çıkarmı yani kuzeydeki denize karışırmı? Eğer böyle bir durum yoksa; Avrupa Yakasının da bir ova olduğunu düşünürsek (Bakırköy Sahile kadar) Balkanlar üzerinden gelen soğuk havanın artık Istanbul için sorun yaratmayacağını düşünüyorum. Ancak Sarıyer in bir kısmı ile Maltepe ve Kartal sahilleri kar açısında sorun olabilir. Bu sistem kuzey batıdan geldiği için rüzgar karayel olabilir. Kar sorun olacak olan yerler ya belgrad ormanı aşağısıdır veya aydos tepesinin güney taraflarıdır. Ben de sizin kadar ben de çok isterim 1985 kışını yaşamayı ama birde deniz suyu sıcaklıklarına bakmak gerek o zaman nasılmış şimdi nasılmış. Örnek vereyim 1984 aralık ayında, 1985 ocak ve şubat da hamsi o kadar bolmuşki. Bizim kapının önüne kadar geliyordu. Peki ya şimdi hamsi bolmu? Demek istediğim şu 1985 tekrar bizim yaşlarımız için zor olabilir.
En son haberler de okudum , hamsi iğneada tarafında çok yoğun varmış. Balıkçılar baya bir avlanmış. 1984 Ekim ayı inanılmaz sıcakmış bu arada, üstüne 1985 te bir o kadar güzel kış yapmış..
Akdeniz ve Ege den gelen deniz suyunun deniz yüzeyinin alt kısmından yukarı doğru çıktığını biliyorum. Yani yanılmıyorsam .. Karadeniz ise aşağı doğru Marmara'ya inerken denizin üst yüzeyinde hareket ediyor. Dolayısıyla istanbul için karadeniz etkisi önemli görünüyor..
Ecmwf hepsine resti çekti ve alçak basınç alanını Çanakkale'nin hemen güneyinden yani Edremit Körfezi civarından soktu. Bakalım bu inatlaşmaların galibi kim olacak
En kötü Ecmwf gibi gelirse Çanakkale ve daha çok Trakya olmak üzere kar alırız. Sistem ömrü bir gün bile olsa yağan kara her zaman kapımız açık
(25-01-2021, Saat: 21:21)The Snow Paratoner Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Ecmwf hepsine resti çekti ve alçak basınç alanını Çanakkale'nin hemen güneyinden yani Edremit Körfezi civarından soktu. Bakalım bu inatlaşmaların galibi kim olacak
En kötü Ecmwf gibi gelirse Çanakkale ve daha çok Trakya olmak üzere kar alırız. Sistem ömrü bir gün bile olsa yağan kara her zaman kapımız açık