(28-12-2018, Saat: 18:32)Cem Rıdvan BAŞ Nickli Kullanıcıdan Alıntı:
(28-12-2018, Saat: 16:26)Serkan Sezenoğlu Nickli Kullanıcıdan Alıntı: İsmi İtalyanlara vericem, bu sefer onları batıracam, sistem bize gelecek.
İtalyan Aygırı
Sistemin adı " CRB 2 " olsun
yok abi gondik 2 veya deep impact 2 koyalım hepten zıçalım
(28-12-2018, Saat: 18:32)Cem Rıdvan BAŞ Nickli Kullanıcıdan Alıntı:
(28-12-2018, Saat: 16:26)Serkan Sezenoğlu Nickli Kullanıcıdan Alıntı: İsmi İtalyanlara vericem, bu sefer onları batıracam, sistem bize gelecek.
İtalyan Aygırı
Sistemin adı " CRB 2 " olsun
Sen nereden çıktında hemen sahiplendin sistemi KOMŞUM :-) . Bence bu sistemi ilk gören ÜSTAD kimse onun adı verilmeli diye düşünüyorum.
Bu tip sistemler sürpriz yumurta olabilirler,çünkü bu sistemlerin sinoptiğini oluşturan desende ne yapacağı belli olmayan dengesiz bir soğuk topaç vardır.Gerçekten çok ekstrem şeylere yol açacak potansiyel var önümüzde.soğuk çekirdeğin indiği yer ve soğuk çekirdeğin gücü 2004 gibi çok Babacan bir siklon da patlatabilir,Gfs 18z’nin verdiği gibi -43’lük ull’yi üzerimize gönderip dek manyağı da yapabilir.Şu anda genel eğilim sistemin rotasının Balkanlar ve Türkiye olduğu yönünde,çok dramatik bir değişim olmazsa çok güçlü bir sistem olacak gibi.
Ecm’nin bir kaç güncellemedir verdiği berbat çıktılar ve eps’nin kötü olması aklımda soru işaretleri oluşturuyordu,lakin onlar da düzelme eğilimine girdi.Aklımda ki soru işaretleri iyice azaldı.Bence yarın akşam güncellemeleri ana resmî ortaya koyacaktır,Yılbaşı gecesi de ayrıntıları tartışmaya başlar gibiyiz.
Uzun vadede sayısal modellerin ikinci bir Stratosfer ısınması senaryoları görünüyor,henüz netlik yok,ama ay ortasına doğru yeniden soğuk sektöre giriş yapma ihtimalimiz var.
Soğuğun batılı inmesinden dolayı siklon oluştu ve ilk sistemin soğuğu biraz kırpıldı,fakat bu durum biraz sinoptiğe ayar verip soğuğun vadesini uzatıyor.Bir kaç gün önce bahsettiğim 1 haftalık ara muhtemelen olmayacak ve ardı ardına sistemler inecek gibi.Takibe devam
İstanbul'da 4 ocak sabah saatlerinden itibaren düşey karışımlarla üst seviyeden en alt seviyelere kadar rüzgarın etkisiyle birlikte yoğun kar yağışı olacağını düşünüyorum. Özellikle 4 OCAK CUMA akşamı iş çıkışında trafikte büyük aksamalar olabilir. Sahillerde sıcaklık sınırda olsa dahi kar örtüsü cıvık da olsa oluşacaktır. Burada ağır bir kar yağışından söz edebiliriz, özellikle katmanlar arası nemin çok yüksek olması sebebiyle kar taneleri fazlaca büyük olabilir.
Kentin yüksek kesimlerinde ulaşımda aksamalar yaşanabilir.
12 Aralık 2013 tarihinde yaşanan kar yağışında olduğu gibi bazı ilçelerde çevrelerine göre kar örtüsünde çok fark oluşabilir.
6 ocak ve sonrası şu an için karışık, 5 ocak akşamına kadar İstanbul'un merkezi ilçelerinde 3-5 cm kar örtüsü oluşabilir, yüksek kesimlerde 15-20 cm kar birikimi olabilir.
Yarın öğle güncellenmesinde yeniden değerlendireceğim.