(21-12-2016, Saat: 20:42)cemal Reşit Nickli Kullanıcıdan Alıntı: 100 km hız dek için uygun koşulların dışında değilmiydi? hani 80 km sınır gibi hatırlıyorum. heyecanıma verin.
Evet parça parça olur kütleler ama tekrar baktığımda akşam modeline göre 50-60 km/h hızında görünüyor rüzgar. O potansiyeli veren senaryolar da görmüştüm. O yüzden incelemeden yazmışım. Bizim için en elverişli durum neyse öyle gelsin inşallah. Şu haliyle gelse kıyılarda 5 gün kar ve 30-40 cm. yapar. Keşke bu sefer değişmeden gelse.. Bu arada 2004'de cephe vardı ama 122.3 km/h a çıkmıştı rüzgar. Boğaz köprüsünün halatları kopmuştu. Eski kışlar arşivinde bulabilirsiniz ayrıntıları.
Aslen İzmirliyim iş için bir kac günlüğüne istanbuldayim ama İzmir'in nispeten ılık havasini buraya getirdim galiba kar sınırı yukseklerde kaldi şansıma sadece gelirken yollarda gördüm bugun ama istanbula tasiyamadimAllah'tan İzmir'in kurakliginida beraberimde getirmemisim o zaman yanmistiniz dostlar
(21-12-2016, Saat: 19:01)TC Tayfun Akcadag Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Istanbul un Kuzey batısını binalarla kapladılar rüzgar boşluğu daha çok kuzey doğudan buluyor o da kar için etkili olmuyor.
Tayfun kardeş, tamamen iyi niyetimle yazıyorum, sen anlamıyorum dedin ya, ben ona cevaben yazmıyorum. Tartışma başlatmak niyetinde değilim. OK?. Sadece şu yukarıda dediğini katılmıyorum, anlamadım da diyebiliriz. Burada bizler 500hpa ve 850hpa seviyelerini incelemez miyiz hep. 850hpa seviyesine çıkacak bir bina mı var İstanbul da. Dolayısıyla, soğuk yeterli olduğunda, yerden 1-1.5 km yukarıdaki kar tanesinin, rüzgarın kuzeybatıdan veya kuzey doğudan girip girmemesinin hiç bir etkisi olmadan yere düşeceği kanısındayım. Binaların genel olarak tepeden kuşbakışı baktığında, bu siklonik veya değil, gelen sistemleri etkileyici bir yönü yoktur. Dikkat ettiysen, ısı adası vs. gibi bambaşka bir konuyla ilgili yoruym yazmıyorum. Sadece binanın rüzgarın yolunu kesmesi diye bir durum yoktur diyorum. Saygılar.
Sistemi ilk gördüğümüz zaman da siz totem olarak kabul edin ama gördüğüm birşey var.. Azor'un çıkış noktası çok doğulu.. Biraz daha batılaması lazım demiştim.. Nitekim Girit, Antalya veya Kıbrıs farketmez o AB oluşmasa sistem bırakın Marmara'yı ülkemizi dahi pas geçerdi.. Nerede olacağını henüz kestiremediğimiz o AB sayesinde sistem ülkemize gelecek.. Çünkü soğuğu çekiyor.. Yalnız esas sıkıntı şurada: Bize inen soğuk yeterli değil.. Her gelen efsane sistemde bizim kuzeyimizde -20'ler morlar havada uçuşurdu.. Biz de -10'dan -12'den nasiplenirdik.. Kuzeyde soğuk hava yok.. En fazla -12.. 500 hPA'daki soğuk ise bayağı kırpılmış.. Marmara'yı geçtim bu sistem Karadeniz'e gelse bile daha evvel -42 sokan modeller bu sefer zar zor -30'ları buluyor.. O da Karadeniz'de.. Bize kala kala -25 kalıyor.. Tam cephe etkisi uzaklaşıyor -10 tepemize biniyor bu sefer yatan Azor 1040 ile üstümüze yatıyor.. Bu görüntü bir evvelki yaşadığımız sistemin birebir kopyası.. Bence böyle olmayacak.. Ama düzelirse de efsane olmayacak.. Çünkü dediğim gibi.. Tepemizde soğuk yok.. 500 hPA hep efsane verirken 859 hPA bunun sinyallerini veriyordu zaten.. Valla böyle gelecekse hiç gelmesin.. Daha iyi belki 3 Ocak'ı 5 Ocak'ı kurtarırız..
Hani yazin hava cok bunaltirda bir yagmur yağsa hava rahatlayacak deriz ya.
Bence İstanbulda hava soguk ve kar yagsa rahatlayacak bir hava var.
Umarim arkadaslarin dedigi gibi olur ve gecen yil gibi karli bir 31/12 olur.