(10-11-2019, Saat: 18:15)atsizat Nickli Kullanıcıdan Alıntı:(09-11-2019, Saat: 12:02)Ahmet Uğur Aktaş Nickli Kullanıcıdan Alıntı: O kadar kıyafeti giydikten sonra hareket etmeyi düşünemiyorum. Ama yinede o soğuğu yaşamak için değer.
Soğuk havada yürümeyi bende severim ama kar yağınca daha da bir güzel oluyor. Ankara'ya zaten az kar yağıyor o yüzden bende soğukta çok yürüyorum. Kar yağınca o soğuk hissedilmiyor. Tamamen kar yağışının eşsiz manzarası insanı büyülüyor.
Bu mevzuyu açınca bazıları burada bana kızıyor ama ilçe ilçe detaylı uzun yıllar ortalaması görebilsek ne kadar mükemmel olmaz mıydı biz hava ile ilgilenen insanlar olarak?
Bunu sadece il merkezleri ile sınırlandırmak çok kötü değil mi?
Bazı ilçelerin en sıcak ve en soğuk ay ortalamaları verilmiş ama bu ilçeler sınırlı sayıda olduğu yetmezmiş gibi, bir de ortalama değerler sadece en sıcak ve en soğuk ay ortalaması ile sınırlandırılmış. İl merkezleri gibi detaylı değil bunlarda.
Mesela Muş'un Malazgirt ilçesinin ocak ayı ortalama sıcaklık değeri -10 dereceymiş. Peki ortalama gece ve gündüz sıcaklıkları nasıl? Bu bilgi yok. Neden sadece ocak ve temmuz ayı genel ortalaması ile sınırlandırıyorsun?
Pek çok ilçe için bu bilgi de mevcut değil zaten.
Göle, Türkiye'nin en soğuk ilçesi ama ortalama sıcaklık bazında her hangi bir bilgi meteoroloji tarafından verirmiyor. Ocak Temmuz ayı ortalaması da yok.
Amerikanın, Kanadanın, Avustralyanın meteoroloji servislerine imreniyorum. Adamlar ülkerindeki her yerin detaylı uzun yıllar ortalaması yayınlıyor. Bu tarz bir bilgi eksikliği yok. Gelişmiş ülkelerin meteoroloji servisleri de iyi çalışıyor.
Ülkede bilim ve bilim dallarına önem verilmemesinin sonuçları bu bahsettiklerin. Özellikle de Coğrafya biliminin gelişmiş ülkelerin hepsinde her anlamda önemli bir yeri var, coğrafya'nın bizde ki durumu da içler acısı ne yazık ki.
Bu gönderiye 2 ifade bırakıldı.
Hepsini görüntüle
2
2