HAVA MODELLERİ VE RADAR İÇİN TIKLAYINIZ

Konuyu Oyla:
  • Toplam: 2 Oy - Ortalama: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FA Tahmin Uyarı Merkezi1880-2017 YILLARI ARASI KÜRESEL SICAKLIK ANAMOLİSİ GRAFİĞİ
Tımed uydusundaki saber cihazindan bazi sonuclar gelmis. Nasa'nin lingley arastirma merkezinden martin mlynczak da, bu gelen sonuclarla ilgili bilgi vermis. Gelen bu sonuclar ne anlama gelir. Nedir, ne degildir falan diye. Timer uydusundaki saber cihazindan gelen sonuclara gore ust atmosfer cok sogumus. Mlynczak da bunu cok dusuk gunes etkinligine baglamis. 


resim

Şu ana kadar ki düşük gunes aktivitesine termosfer bir etki gostermemisti. Bu bir gercek. Fakat timer uydusundaki saber cihazindan gelen sonuclar gunes aktivitesindeki dususe son zamanlarda ust atmosferin, 90 bin metre yukseklikte bulunan termosfer tabakasinin etkili bir tepki verdigi yonunde. Mlynczak da bu seviyeyi uzay olarak niteleyerek buradaki sogugu, soguk uzay donemi veya soguk uzay cagi seklinde tanimlamis. Demis ki, su anda uzay ile atmosferin kesistigi kisimda, yani uzayla bizim atmosferin tam kesistigi yer, bu kesimden asagi dogru, dunyamiz isi kaybetmeye basladi demis. Gunes aktivitesi bu sekilde zayif devam ederse termosferdeki bu soguma da devam edecek ve soguk uzay donemine girecegiz diyor. Soguk uzay donemi derken termosferi kastetmis. onceki gunes dongulerinde yaptiklari olcumlerde termosfer tabakasi zayif gunes etkinligi doneminde zaten soguyormus fakat bu seferki baskaymis ve daha kuvvetli bir soguma baslamis. Termosfer sogudugunda dogal olarak atmosfer sıkışıp buzusur demis. Bu buzusme alt troposfere etki etmesi her zaman gerceklesen bir seydir demis. Cok dogal demis. Mesela gunes aktivitesi cok olunca termosfer de isiniyor. Eger ki gunes aktivitesi bu sekilde zayif devam ederse ve buna paralel olarak termosferdeki soguma devam ederse bu sogumanin troposferin alt kisimlarina kadar inmesi kacinilmaz. Termosferdeki su andaki soguma normalden 10 kat daha fazla diyor. Termosfer tabakasinin iklim endeksi varmis, bu endekse gore 2018 bittiginde ocak basi gibi o seviyede yani termosfer seviyesinde soguk uzak cagi esigi baslayacakmis. Su anda esigindeyiz diyor ve birkac aya soguk donem baslayacak diyor. Fakat yanlis anlamayalim, soguk donem dedigi yer seviyesi degil. Bahsettigi kisim işin termosfer kismi. Termosferdeki bu soguk doneme girisin esiginde oldugunu da termosfer iklim endeksindeki gidisata gore demis. Verileri merakla takip ediyorlarmis ve yakin bir zamanda okuyucularin da duzenli takip edebilmesi icin spaceweather.com adresinde termosfer iklim endeksi verisi de konacakmis. Yani 90 bin metre yukarimiz soguk doneme giriyor diyor mlynczak. Hatta soguk cag diye nitelemis. Gelismeler guzel. Ned nikolov 18 aya kadar kuresel alt troposfer sicakligi negatife inecek diyor, nasa'dan mlynczak da yukaridakileri diyor. E biz de ne diyelim. Bu kis degil de, bu gelismelere gore onumuzdeki yillarda en kotu kisimiz 1929 kisi gibi olsun diyelim. Cunku gunes aktivitesi son 200 yilin en dusuk seviyesine inecek ve oylece devam edecek.


resim



https://spaceweatherarchive.com/2018/09/...omment-694

https://twitter.com/GrizzlyGovFan/status...60833?s=19
Bu gönderiye 9 ifade bırakıldı. Hepsini görüntüle
5 Beğen 4 Muhteşem
Cevapla
Alt troposfer eylul guncellemesi. Harika gidiyor.

resim
Bu gönderiye 4 ifade bırakıldı. Hepsini görüntüle
2 Beğen 1 Muhteşem 1 İnanılmaz
Cevapla
NASA ve Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi (NOAA) tarafından yapılan bağımsız analizlere göre, Dünya'nın 2018'deki küresel yüzey sıcaklıkları 1880'den beri ölçülen en sıcak dördüncü yıl oldu. 

İlk üç yıl ise 2017, 2015 ve 2016 yılları. 
NASA'nın New York'taki Goddard Uzay Araştırmaları Enstitüsü'ndeki (GISS) bilim insanlarına göre, son 50 yılda dünyanın küresel sıcaklık ortalaması yaklaşık 1 derece arttı. 

video:



Bu gönderiye 8 ifade bırakıldı. Hepsini görüntüle
3 Beğen 4 İnanılmaz 1 Üzgün
.
Cevapla
Sıcak yıl demek 'kar yağmayacak'' demek değil cümlesine en net delil olmuş bu veriler.Bu tabloya göre üst üste son 4 sene (2015,2016,2017,2018) en sıcak yıllar olmuş.Ama geçen sene hariç biz diğer 3 kışta çok güzel sistemler aldık.Şunların içinde kim 2015 veya 2017 gibi bir kışa hayır der? Hele ki şu son 2 kışı düşünürsek. İstanbul kışlarında üst üste kötü geçen kışlar var,bu yeni bir durum değil.Bir dönem diyelim.Burada bir başka dikkat çeken konu,şubat ayında en son 2015 kışında kar görmüş olmamız.Mevsim geçişleri ortadan kaybolmaya,mevsimlerin süreleri kısalıp uzamaya başladı bizim coğrafya için. Örneğin artık Şubat ayları bahar mevsimi başlangıcı,haziran ayı bahar mevsimi sonu,eylül ayı ise yaz mevsiminin sonu gibi olmaya başladı.Kış kısalmaya bahar mevsimi uzamaya başladı gibi bir tablo oluşmaya başladı.
kısaca;
Aralık-Ocak kış
Şubat-Mart-Nisan-Mayıs-Haziran Bahar
Temmuz-Ağustos-Eylül Yaz
Ekim-Kasım Sonbahar
Bu gönderiye 14 ifade bırakıldı. Hepsini görüntüle
9 Beğen 3 Muhteşem 1 İnanılmaz 1 Üzgün
''GULYABANİ VARDIR''
Cevapla
  


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  KÜRESEL SICAKLIK ARTIŞI NEREYE GİDİYOR? Serkan Sezenoğlu 25 13,452 11-08-2023, Saat: 01:45
Son Yorum: uğur86
  KUZEY KUTBUNDA TARİHİ SICAKLIK Ahmet Uğur Aktaş 2 4,206 24-06-2020, Saat: 10:01
Son Yorum: Ahmet Uğur Aktaş
  2015-2020 YILLARI ARASI KÜRESEL SICAKLIK ARTIŞI Serkan Sezenoğlu 16 7,335 23-06-2020, Saat: 12:55
Son Yorum: Tayfun Kocaaslan

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar:
1 Ziyaretçi