HAVA MODELLERİ VE RADAR İÇİN TIKLAYINIZ

•  Önceki
  • 1
  • ..
  • 192
  • 193
  • 194(current)
  • 195
  • 196
  • ..
  • 202
  • Sonraki 
Konuyu Oyla:
  • Toplam: 7 Oy - Ortalama: 4.71
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ozan Soyak6-11 OCAK 2017 HGS SİSTEMİ
(11-01-2017, Saat: 21:30)Mustafa Sarigül Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Az önce taxsiye bindim şoförün belediyede karla mücadele de çalışan bir arkadaşı varmış. Bu daha bişey değil asıl kar ayın 20 sinden sonra geliyor demiş Smile Smile

forumatmosferi takip ediyor demekki Wink
Ayın 26 si ve 27 si iş için Istanbul'da olacagim sizce hava nasil olur şimdiden bi sinyaller varmi ?20 sinden sonra denmis ama benim gelcegim tarihlerede sarkarmi ne dersiniz dostlar tahmin için daha cok erken ama şimdiden merak ettimde.
200-300 resimlik arşiv. Gerçekten harika ve güzel bir sistem. Tabii bir kar delilerine son sürpriz yumurtasını yapacak ve veda etmiş olacak.

Yalnız karların erimesi durumu mevcut olduğundan çatılardan düşme ihtimali olan karlara dikkat edin.
Gel ey sevgili,gel! Ne zaman olursa olsun yine gel!
(11-01-2017, Saat: 21:44)kazablanka özgür Nickli Kullanıcıdan Alıntı:
(11-01-2017, Saat: 21:30)Mustafa Sarigül Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Az önce taxsiye bindim şoförün belediyede karla mücadele de çalışan bir arkadaşı varmış. Bu daha bişey değil asıl kar ayın 20 sinden sonra geliyor demiş Smile Smile

forumatmosferi takip ediyor demekki Wink

Belkide özgür abi Smile
Pembe hava'ya sevdalı
(11-01-2017, Saat: 21:47)Kar Sever Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Ayın 26 si ve 27 si iş için Istanbul'da olacagim sizce hava nasil olur şimdiden bi sinyaller varmi ?20 sinden sonra denmis ama benim gelcegim tarihlerede sarkarmi ne dersiniz dostlar tahmin için daha cok erken ama şimdiden merak ettimde.

O tarihlerde hava tahmin yapmak eldeki veriler bile yetersiz ve olanaksız. Son 10 gün kala hatırlat istersen bir nebze yardımcı oluruz.
(11-01-2017, Saat: 20:09)Serkan Sezenoğlu Nickli Kullanıcıdan Alıntı: İstanbul'da bu gece saatlerinde başlayacak yağmur, yarın (perşembe)  sabah saatlerinde rüzgarın karayele dönmesiyle yerini karla karışık yağmur ve kar yağışına bırakacak. Sabahla öğlen arası, salı günkü gibi zaman zaman yoğun, iri taneli, lapa lapa, görsel açıdan güzel kar yağışları görülebilir.

Cuma- cumartesi sıcaklıklar artıyor. Cumartesi 12-13 derecelere çıkacak sıcaklıklar, pazar günü tekrar havanın soğumasıyla 4-5 derecelere düşebilir. Değişmezse, pazar yağış da görünüyor.. Ocak son hafta yine etkili soğuk bir sistem gelme ihtimali var.

Serkan üstat,  senin iri taneli, lapa lapa yağan karı gören vatandaş, patron, vali yine mesaiyi erken bitirir mi dersin  haha
"Mini Buzul Çağı vardır!!!"  : D
06 Ocakta başlayan kar fırtınasının üç ilginç anısı:

1- AHL 'ye uyarı geç gitti galiba. THY Teknik'in 15.00-23.00 vardiyası servis konusunda sıkıntı yaşadı. Servisler kalkmayınca metro AHL de tek ulaşım aracı oldu!

2- 7 Ocak Cumartesi nöbeti üstteki fiyaskoya bir saat kala ertelendi. Cumartesi sabahki o kar manzarasını kaçırdım. Yoksa sabah 5.40 da kar fırtınası altında işe gidecektim.

3- Camda kar yağışının başlangıcını izleme siftahı. İyi denk geldi! Bizim için seyir zevki güzel oldu ama yolda kalanlar için zordu.
Gel ey sevgili,gel! Ne zaman olursa olsun yine gel!
Kırklareli'de istasyon altında mükemmel bir kar topu savaşı oldu. Belki 1000 kişi vardı öyle diyeyim. Smile Bu da savaşa doğru giderken bir görüntü... Hayatımda bu kadar eğlenmedim. Küçük şehirde karın tadı başka. Smile

resim
Amatör Meteoroloji "Uzmanı"
(11-01-2017, Saat: 22:04)KaRdAnDeNiZ Nickli Kullanıcıdan Alıntı:
(11-01-2017, Saat: 20:09)Serkan Sezenoğlu Nickli Kullanıcıdan Alıntı: İstanbul'da bu gece saatlerinde başlayacak yağmur, yarın (perşembe)  sabah saatlerinde rüzgarın karayele dönmesiyle yerini karla karışık yağmur ve kar yağışına bırakacak. Sabahla öğlen arası, salı günkü gibi zaman zaman yoğun, iri taneli, lapa lapa, görsel açıdan güzel kar yağışları görülebilir.

Cuma- cumartesi sıcaklıklar artıyor. Cumartesi 12-13 derecelere çıkacak sıcaklıklar, pazar günü tekrar havanın soğumasıyla 4-5 derecelere düşebilir. Değişmezse, pazar yağış da görünüyor.. Ocak son hafta yine etkili soğuk bir sistem gelme ihtimali var.

Serkan üstat,  senin iri taneli, lapa lapa yağan karı gören vatandaş, patron, vali yine mesaiyi erken bitirir mi dersin  haha

Yok bu sefer olmaz çünkü yağış büyük ihtimalle öğlen gibi kesilecek görünüyor.Yalnız MGM bile ne olacağını tahmin edemiyordur şu an tahminimce.Olur da gerçekten çok yoğun yağarsa çarşambayı hiçbirşey yağmadan tatil ettiler ,bu kara etmiyorlar serzenişleri başlar.Yağış gerçekten kuvvetli görünüyor, modeller de kar diyor ancak bilemiyorum her zaman karşılaştığımız bir durum değil, herkes gibi benim de şüphelerim var elbet.Sabahı merak ediyorum bakalım neler olacak?Çünkü cm. tahminleri bile yapanlar var.Trafiğe çıkmayın diye abartanlar var.Tahmini zor bir durum gerçekten.Tahmini sosyal medyada paylaşırken her kelimesini çok düşündüm bu sefer valla ne yalan söyleyeyim.

Bunun dışında Cem Rıdvan Baş Bey, bundan sonra sistemlerle ilgili aşağıdakine benzer bi çetele tutmamızı önerdi, ben de biraz düzenleyip sizlerle paylaşayım ve her sistemin ilk yorumunun içine sonradan atalım diye düşündüm.Şahsen ben bu sisteme 100 üzerinden 90 verdim.Biraz Anadolu yakasının doğusu yeterince tatmin olmadığı için 10 puan kırdım. 87'ye 100 vereceğimizi düşünürsek buna ve yorumlara göre ortalama bir değer oluşturacağım tekrar. GFS,UKMO ve ECMWF'ye aşağıdaki puanları verdim.Bilmem siz ne düşünürsünüz?

resim
Yarın ki cephe geçişi sırasında çok yoğun ve iri taneli kar yağışı görülecek.Yüksek kesimlerde hatırı sayılır bir kar birikimi olabilir.Asıl sürpriz olarak kar yağışına eşlik edebilme ihtimali olan gökgürültülerini olası görüyorum.Şiddetli dikey hareketler ve kış mevsimine göre gayet iyi olan bir CAPE değeri mevcut.Yoğun yağış sırasında yüksek kesimler 0 derece altını da görebilir.
.

•  Önceki
  • 1
  • ..
  • 192
  • 193
  • 194(current)
  • 195
  • 196
  • ..
  • 202
  • Sonraki 

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  25-29 OCAK 2017 Deep Impact Sistemi - FORUM ATMOSFER Orçun Bostancı 572 203,179 30-12-2020, Saat: 00:25
Son Yorum: Şerif Burhaneddin Çatalkaya
  11-16 ŞUBAT 2017 YETİ'm SİSTEMİ Serkan Sezenoğlu 161 73,270 16-02-2017, Saat: 17:10
Son Yorum: Serkan Sezenoğlu
  28-31 ARALIK 2016 CRB SİSTEMİ - FORUM ATMOSFER Serkan Sezenoğlu 754 238,114 01-01-2017, Saat: 15:15
Son Yorum: Cem Rıdvan BAŞ

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar:
11 Ziyaretçi